ÎnregistrareAutentificare

Job Shadow Day

null

14 elevi de liceu din Bucureşti, pasionaţi de telecomunicaţii, au avut oportunitatea să descopere cum arată o zi din viaţa unui profesionist din telecomunicaţii şi ce oportunităţi de carieră au în acest domeniu. Ei şi-au petrecut o zi lângă angajaţi ai companiei Telekom România din diverse departamante, în cadrul proiectului Job Shadow Day Telekom, derulat de Junior Achievement România, în parteneriat cu Telekom Romania în luna iulie 2015.

„Datorită proiectului Job Shadow Day am reuşit într-adevăr să văd cum e să lucrezi într-o companie mare. Am întâlnit oameni excepţionali a căror muncă este plină de responsabilităţi, dar şi de beneficii. Am învăţat foarte multe lucruri interesante. În urma acestei experienţe am reuşit în mare parte să mă decid asupra a ceea ce vreau să fac pe viitor”, a spus Livia Andreea Drăghici, elevă la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, participantă în program.

Alţi 250 de elevi de liceu vor lua parte anul acesta la activităţi de orientare profesională intrând în contact cu specialişti din telecomunicaţii prin intermediul tehnologiei. Ei vor beneficia de sesiuni de instruire printr-un sistem de webconference şi vor afla de ce abilităţi şi cunoştinţe au nevoie pentru a urma o carieră în domeniul care îi pasionează.

Job Shadow Day Telekom este un proiect-pilot de orientare profesională, a cărui noutate este componenta online, care le asigură elevilor acces liber şi rapid la această experienţă, indiferent de locul în care trăiesc şi de accesul geografic la angajatori din domeniu. Folosind webinariile şi streamingul live pentru a aduce în clase profesionişti din orice domeniu, tinerii sunt sprijiniţi să-şi descopere pasiunile şi domeniile de interes.

Proiectul face parte din programul educaţional Job Shadow Day pe care Junior Achievement România îl derulează de 13 ani în România oferindu-le elevilor oportunitatea de a răspunde la cele mai grele întrebări ale vârstei lor: ”Ce vreau să devin după ce termin şcoala? Unde vreau să lucrez? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. Anul trecut, programul a implicat peste 27.000 de elevi din toată ţara, cu sprijinul comunităţilor educaţionale şi de afaceri locale.

Job Shadow Day Telekom este unul dintre cele 10 proiecte câştigătoare din programul de finanţare derulat de compania Telekom Romania pe platforma Teimplici.ro în cursul anului 2014.