ÎnregistrareAutentificare

„SOS pentru burtică” – noutăţi 2015

null

Fundaţia „SOS pentru burtică” a apărut din dorinţa de a-i ajuta pe cei care nu s-au născut sub o stea norocoasă, iar această neşansă le influenţează accesul la educaţie. Obiectivul principal este sprijinirea copiilor preşcolari şi şcolari prin suplimentarea hranei, în timpul orelor de curs, pe tot parcursul anului şcolar.

Ne-am propus să ajutăm familiile care nu pot garanta necesarul de alimente pentru copiii lor şi să facilităm posibilitatea acestora de a merge la şcoală. Astfel, în ultimii 6 ani, „SOS pentru burtică” a reuşit să ofere peste 80.000 de mese unor copii care ar fi fost nevoiţi să nu trateze studiile cu prioritate, din cauza lipsurilor economice şi a condiţiilor grele de trai.

Şi în anul şcolar 2014 - 2015, copiii care au mers la Şcoala Nr. 2 şi Grădiniţa Nr. 3 din zona Valea Gardului şi cei care sunt înscrişi la Şcoala Poiana Gardului, din apropierea oraşului Vălenii de Munte s-au bucurat de această iniţiativă. În fiecare zi, în timpul programului şcolar, ei au primit o porţie de mâncare la prânz, necesară pentru a le asigura condiţiile optime de studiu, condiţii de care, din cauza situaţiei defavorizate ale famiilor din care provin, nu se puteau bucura.

Pe tot parcursul programului, inclusiv în anul 2015, atât copiii, cât şi părinţii acestora au răspuns pozitiv la iniţiativa Fundaţiei „SOS pentru burtică”. Rezultatele şcolare ale elevilor s-au îmbunătăţit, iar frecvenţa zilnică la şcoală a crescut simţitor. Aceasta este o reuşită care nu poate decât să ne bucure!

Deoarece proiectul „SOS pentru burtică” a avut rezultate foarte bune încă de la iniţiere, din 2009, acesta va continua pe parcursul anului şcolar 2015 - 2016.

Din acest proiect fac parte 190 de copii care beneficiază, zilnic, de masa de pranz. Alimentele necesare pentru un singur copil costă în jur de 4 lei pe zi, 20 de lei pe săptămână, 80 de lei pe lună şi 700 de lei pe întreg anul şcolar.