ÎnregistrareAutentificare

Telekom Romania lansează a patra ediție a proiectului TeImplici.ro, pentru a susține educația românească

null
  • Telekom Romania lansează a patra ediție a proiectului TeImplici.ro, pentru a susține educația românească
  • Teimplici.ro ediția 2018, ‘’Educație pentru o nouă generație’’, își propune să ofere finanțari de maximum 30.000 EUR / proiect. Valoarea totală a finanțărilor este de 60.000 de euro.

Telekom Romania anunţă o nouă ediţie a concursului de proiecte Teimplici.ro, care își propune să identifice și să finanțeze inițiative ale organizațiilor neguvernamentale ce au ca scop reducerea abandonului școlar în mediul urban.

Perioada de înscriere a proiectelor este 29 octombrie – 18 noiembrie 2018.

Organizaţiile non-guvernamentale pot înscrie maximum 2 proiecte fiecare, în tematica ediţiei din acest an, pe platforma Teimplici.ro.

„Din păcate, rata abandonului şcolar în România se menţine la cote ridicate, ceea ce face ca acest fenomen să fie una dintre marile provocări ale sistemului național de educație. În acest context, ne-am dorit ca prin ediţia de anul acesta a proiectului Teimplici să venim în sprijinul tinerilor care abandonează şcoala şi să contribuim la combaterea acestei tendinţe îngrijorătoare. Împreună cu ONG-urile selectate, vom sprijini adolescenții cu vârste între 12 şi 20 de ani să își continue studiile. Pentru început ne vom concentra eforturile pe reducerea abandonului în mediul urban, dar ne dorim ca proiectul Teimplici să continue în această direcţie şi în viitor şi să atragă tot mai multe organizaţii care desfășoară astfel de proiecte educaționale, inclusiv în mediul rural, unde fenomenul abandonului şcolar este cu atât mai pregnant”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communication Director, Telekom Romania.

Rezultatele așteptate au în vedere comportamentul şi atitudinea elevilor faţă de şcoală, reducerea numărului de absențe, creşterea performanțelor la învățătură, ca premise pentru atingerea obiectivului final, respectiv scăderea ratei abandonului școlar.

Mai multe detalii despre condiţiile de participare şi despre criteriile de eligibilitate a proiectelor sunt disponibile pe website-ul concursului, în secţiunea Regulament.

Criterii de eligibilitate

Pentru a intra în etapa de evaluare intermediară, proiectele înscrise de participanți în concurs trebuie să se desfășoară pe teritoriul României, în mediul urban, și să se adresează adolescenților și tinerilor cu vârste între 12 şi 20 de ani. De asemenea, trebuie să fie sustenabile (să se poată autosusțină financiar pentru o durată de minimum 6 luni după încetarea sponsorizării solicitate, care nu poate depăși 30.000 EUR). Proiectele trebuie folosească soluții tehnologice sau să introducă noi tehnologii care ajută la implementarea cât mai eficientă a proiectului, să se afle în implementare de cel mult 1 an, să aiba un scop și obiective specifice.

Mai multe detalii despre condiţiile de participare şi despre criteriile de eligibilitate a proiectelor sunt disponibile pe website-ul concursului, în secţiunea Regulament.

Proiectele vor fi evaluate în perioada 19-23 noiembrie 2018.  Vor fi selectate 7 proiecte finaliste. În a doua etapă, pe 7 decembrie 2018, cele 7 proiecte vor fi susţinute în faţa unui juriu și vor fi anunţaţi câştigătorii concursului teimplici.ro, ediţia 2018.

Membrii juriului sunt următorii: Cristina Bazavan – blogger,  Lăcrămioara Botezatu – Project Manager www.csrmedia.ro,   Simona Iftimescu – Expert Educațional, Cadru didactic asociat al Facultății de Psihologie și Științele Educației și Florina Şerban - Expert responsabilitate corporativă Telekom Romania.

 

Teimplici.ro este platforma online dezvoltată pentru a face auzită opinia tuturor membrilor comunității interesați de ceea ce se întâmplă în societate, pentru a afla care sunt temele majore de interes și domeniile în care este cel mai stringent nevoie de proiecte și susținerea mediului privat. Facem acest lucru deoarece este important pentru noi ca implicarea companiei în societate să fie în acord cu așteptările și prioritățile celor cu care intrăm în contact. De la lansarea din 2014 și până în prezent, peste 400 de proiecte au fost înscrise în programul Teimplici.ro, valoarea fondurilor oferite de Telekom pentru implementarea a 30 din acestea depășind 190.000 de euro.