ÎnregistrareAutentificare

Proiecte

null

AMENAJARE SALINĂ ARTIFICIALĂ GOTTLOB

Iniţiatorul proiectului: ASOCIATIA MORE THAN A SMILE

Tema:

Sănătate

Argumente:

Entitatea căreia îi revine responsabilitatea implementării acestui proiect este Consiliul Local Gottlob.Prin prezentul proiect se solicită finanțare pentru constructia în localitate a unei saline artificiale care să satisfacă necesitățile beneficiariilor și care să corespundă normelor în vigoare. Salinoterapia este un procedeu extrem de simplu, ce nu implică administrarea de medicamente sau suplimente alimentare, imobilizări la pat sau regimuri alimentare. Însă, pe cât de simplu este procedeul, pe atât de complex este mecanismul de acțiune asupra organismului. Studiile de specialitate arată că procentul de vindecare și ameliorare, înregistrate în urma curelor de salinoterapie, este de 87% din cazurile tratate! Sarea are capacitatea de a emana aerosoli, în condiții de temperatură și umiditate bine controlate. Salinoterapia implică pe de o parte, inhalarea pe căile respiratorii a aerosolilor salini, iar pe de altă parte, absorția aerosolilor salini prin intermediul pielii. În salinoterapie principala acțiune a aerosolilor salini este aceea asupra focarelor de infecție existente la nivelul căilor respiratorii. Rezultatul constă în fluidizarea mucusului, îndepărtarea stărilor de răgușire și de tuse, îndepărtarea senzațiilor de sufocare, eliminarea secrețiilor ce produc disconfort, curățarea aparatului respirator, anihilarea germenilor patogeni, anihilarea efectelor inflamatorii și iritante.

Descriere proiect:

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: -Ameliorarea afecțiunilor respiratorii ale cetățenilor cu pâna la 50%; Terapia implică inhalarea de aerosoli salini (prin petrecerea unui timp în interiorul salinei) prin care se tratează în special afecţiunile respiratorii. Aerosolii reprezintă micro-particule aflate în suspensie într-un mediu gazos. Sarea este o substanţă bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, acţionând ca un dezinfectant şi în acelaşi timp are capacitatea (în anumite condiţii) de a emana aerosoli salini.

Impact:

,,Aurul alb”cum mai este denumită sarea, are o multitudine de beneficii. Inhalarea aerului din camera de sare ajută în general la vindecarea bolilor căilor respiratorii. Fortifică plămănii, diminuează efectele negative ale infecţiilor repiratorii şi intensifică rezistenţa organismului uman. Această cură este recomandată tuturor celor care vor să diminueze efectele negative ale poluării urbane, prafului sau fumatului pasiv. Rezultatele obținute în urma primirii finanțării vor consta în: -Constructia clădirii unde va fi amenajată salina; -Amenajarea unei saline artificiale într-un spațiu de 36,34 mp; -Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din localitatea Gottlob; -Ameliorarea afecțiunilor respiratorii ale cetățenilor cu pâna la 50%; Lucrările de constructie a clădirii salinei cuprind lucrări de terasamente, hidroizolaţii, lucrări de construcţii de rezistenţă şi arhitectură, finisaje interioare şi exterioare, realizarea de instalaţii electrice, sanitare şi termice corespunzătoare (încălzire şi apă caldă menajeră). Asigurarea utilităţilor este rezolvată astfel: 1. Necesarul de energie electrică este asigurat prin racordarea la reţeaua locală, urmând ca reţeaua şi echipamentele de distribuţie să fie dimensionate în urma instalării consumatorilor. 2. Necesarul de apă potabilă şi menajeră va fi asigurat de la reţeaua de apă comunală după extinderea acesteia până în zona bazei sportive. 3. Necesarul de apă caldă menajeră şi agent de încălzire va fi asigurat de o centrală termică cu combustibil solid (lemne), urmând ca, după executarea reţelei comunale de distribuţie a gazelor naturale, aceasta să fie înlocuită cu o centrală pe gaz natural. 4. Evacuarea apelor menajare uzate se face în fosa septică existentă, urmând ca, după extinderea reţelei de canalizare în zonă, să se realizeze racordarea la reţeaua comunala de canalizare.

Link webpage:
Link facebook:
Link twitter:
Link blog: