ÎnregistrareAutentificare

Proiecte

null

Caravana Cunoasterii

Iniţiatorul proiectului: Asociatia Tinarul Petrolist

Tema:

Educație

Argumente:

Strategia Europa 2020, previziunile viitorologilor, studiile companiilor de audit sau a marilor universitati, toate indica faptul ca tehnologizarea, ecologizarea industriei si a tehnologiei prin introducerea materialelor pe baza de AND, vor crea in societate o mare nevoie de abilitati tehnico stiintifice, creativitate, inovatie. Astfel ca si specialistii in domenii umaniste, comunicare, servicii si anteprenorii vor incepe sa aplice operatii similare tehnologiei fiind arhitecti ai realitatii, designeri ai prorpiei persoane sau ecologistii ai mintii. Desi schimbarea de paradigma nu se va produce imediat procesul a inceput deja, existand tari peste tot in lume (Europa, SUA, Asia, Australia) care au un plan national de educatie tehnico - stiintifica ce cuprinde Centre de Stiinta si tehnologie, concursuri de stimulare a inovatiei, proiecte concrete de educatie practica pentru tineri etc. Romania in acest moment nu dispune de un astfel de Plan National astfel incat proiectul Caravana Cunoasterii prin activitatile sale isi aduce contributia la suplinirea partiala a acestui Plan. Mai mult decat atat tinerii din Romania nu sunt conectati cu viziunea, tendintele si noile abordari globale ale pietei muncii viitorului. Si acest aspect il vizam in cadrul activitatilor noastre.

Descriere proiect:

CONCEPT: o scoala de nivel international, cu preturi autohtone OBIECTIVE: 1. sa transmitem cele mai noi si avangardiste informatii din stiinta si tehnologie; 2. sa trezim gustul pentru stiinta si tehnologie orientand tinerii spre aceste cariere; 3. sa aplicam metode practice, concrete, interactive si stimulative prin care sa formam abilitati de gandire, perspicacitate, creativitate, utilitate; 4. sa trezim pasiunea tinerilor pentru a sti, a gandi, a-si explica stiintific viata de zi cu zi; 5. sa-i ducem pe tineri sa vada concret in centre de stiinta si tehnologie, laboratoare, firme internationale ceea ce noi le prezentam in evenimentele nationale; 6. sa dezvoltam, motivam si incurajam tinerii pentru a-si deschide un start- up STRATEGIE: strategia noastra are 2 directii: activitatii pe nivele de dificultate si creativitate (College class, Master class, Nobel class) si activitati pe termen mai indelungat deoarece educatia nu se face printr-o activitate punctuala. BENEFICIARI: copii si tineri intre 9 - 25 ani din Romania REZULTATE si IMPACT: - 4 500 beneficiari (elevi, studenti, profesori) - 20 Scoli de Vara de Cunoastere (stiinta si IT&C) - 5 stagii tehnico- stiintifice la CERN, NASA, Silicon Valley, Tokyo - 2 concursuri Knowledge Business (dezv. gandirii tehnico stiintifice)

Impact:

Pentru fiecare activitate propusa vizam atat rezultate cantitative, cat si calitative: 1. Concurs de gandire tehnico - stiintifica ”Poker cu idei” Cantitativ: min 100 de participanti, 10 premianti. Calitativ: Stiinta poate fi si cool (trezirea gustului pentru a gandi, a sti, a fi creativ) 2. ”Fresh - up” platforma de start - upuri in stiinta si IT&C Cantitativ: 3 filiare la nivel national, 20 idei de start-upuri, 50 de tineri implicati direct. Calitativ: cresterea motivatiei si curajului de a construi, de a fi independent 3. Scoala de Vara internationala (Londra, Silicon Valley, Singapore, Australia) Cantitativ: 60 participanti, 10 contacte stabilite cu parteneri externi. Calitativ: dezvoltarea abilitatilor de a functiona intr-un mediu international, cu aspecte culturale specifice. Experientele devin surse de inspiratie pentru activitatile din tara si carti de vizita care deschid oportunitati in cariera. 4. Scoala de Vara nationala (august) Cantitativ: 100 participanti; Calitativ: dezvoltarea creativitatii, imaginatiei, gustului pentru stiinta si tehnologie 5. Concursuri online Cantitativ: min 5 concursuri, 10 premianti, peste 3 000 de vizualizari. Calitativ: Stiinta poate fi si cool

Link webpage: www.caravanacunoasterii.ro
Link facebook: https://www.facebook.com/CaravanaCunoasterii/
Link twitter:
Link blog: