ÎnregistrareAutentificare

Proiecte

null

,,Dotare teren sport în comuna Păulești, județ Prahova”

Iniţiatorul proiectului: Asociatia Sportiva Rio Cocosesti

Tema:

Educație

Argumente:

Balonul presostatic ofera multiple avantaje pentru un teren de fotbal cu gazon artificial, dar și pentru teren de tenis cu gazon artificial sau teren multisport cu gazon artificial. Suprafața de joc va fi disponibilă pe tot parcursul anunlui, indiferent de condițiile meteo. Temperaturile scăzute din timpul iernii nu vor incomoda cu nimic practicanții sportului deoarece în interiorul balonul presostatic va exista un climat propice. În acest fel, suprafața de joc nu va fi afectata nici de temperaturile scăzute nici de căderea precipitațiilor. Balonul presostatic poate acoperi terenuri sportive fotbal, tenis, multisport, etc. Balonul presostatic este o membrană simplă sau dublă care este susținută prin diferența de presiune între aerul din interior și cel din exterior. Infrstructura nu trebuie să fie una deosebită pentru ca acoperirea cu balon presostatic să fie posibilă. Balonul presostatic este o structură acorată la sol cu ajutorul unor ancore care trec printr-o zona a balonului puternic ranforsată.

Descriere proiect:

Prin prezentul proiect se solicită finanțare pentru amenajarea unui teren de sport cu un balon presostatic în comuna Păulești, județ Prahova. Proiectarea baloanelor presostatice trebuie facută împreună cu beneficiarul bazei sportive care va pune la dispoziție schițe cu terenul pe care se dorește amenajarea terenurilor de sport precum și informații necesare la proiectare: - dimensiunile terenului de fotbal; - accesul în baza sportivă; - accesul la utilități; - dotarea/utilarea cu tribune pentru spectator; - poziționarea vestiarelor pentru jucatori; Implementarea acestui proiect în localitatea Păulești, județ Prahova urmărește atragerea populației spre practicarea organizată a exercițiului fizic. Investiția facilitează posibilitatea extinderii ofertei serviciilor sportive către populație, preocupări pentru producerea de materiale sportive. De asemenea, investiția aduce avantaje socio–economice, iar autoritățile locale au rolul de a le extinde în timp. Implementarea acestui proiect în localitatea Păulești va asigura copiilor practicarea sportului sub îndrumarea unui profesionist, pe baza unui program complex de dezvoltare sportivă, beneficiind de infrastructura necesară desfașurării acestuia: locația (terenul de sport), program disponibil și personal (profesori de sport, antrenori).

Impact:

Impactul proiectului va fi foarte mare în rândul localnicilor. Copiii în primul rând, vor face mult mai mult sport, ceea ce duce la creșterea nivelului de învățare, sănătate și concentrare. Mulți copii din localitate sunt pasionați ai fotbalului, iar prin existența acestor terenuri multifuncţionale se pot antrena pentru a ajunge campioni. Existând aceste terenuri copiii pot avea activități comune împreună cu părinții, ceea ce va consolida relațiile dintre aceștia. După implementarea proiectului dorim să organizăm competiții cu premii între copii, aceste competiții vor avea un rol constructiv în relațiile sociale ale acestora. Propunerea pentru proiect a fost generată în urma exprimării dorinței comune a partenerilor din proiect de a explora modalitățile unei posibile valorificări a terenurilor neutilizate din comună. Comuna Păulești, Județul Prahova, care deține o suprafață mare de terenuri neutilizate, a reflectat asupra acestei provocări, dobândind cunoștințe și legând relații cu partenerii proiectului.

Link webpage:
Link facebook:
Link twitter:
Link blog: