ÎnregistrareAutentificare

Proiecte

null

ITprenor

Iniţiatorul proiectului: ASER - Asociția Studenților Economiști din România

Tema:

Educație

Argumente:

Problema la care răspunde proiectul este faptul că studenților din domeniul IT ne le este facilitat accesul la domeniul antreprenoriatului. Cauzele sunt multiple și printre acestea se regăsesc: lipsa antreprenoriatului ca materie în programa școlară și lipsa proiectelor pe antreprenoriat în IT. Datorită acestei probleme, efectele negative se resimt prin: lipsa dezvoltării unor noi afaceri în domeniul IT și restrângerea oportunităților de dezvoltare ale studenților prin faptul că aceștia nu aleg domeniul antreprenoriatului, ci merg direct pe ideea de a lucra într-o companie. Așadar, proiectul își propunde să ofere accesul studenților pasionați de tehnologie la o experiență completă de învățare în domeniul antreprenoriatului, experiență atât teoretică, cât și practică.

Descriere proiect:

Scopul proiectului este de a oferi studenților pasionați de tehnologie o experiență completă de învățare și resursele necesare creării unui startup în domeniul IT. Ca obiective strategice avem: realizarea experienței de învățare după modelul Lean Startup (Build-Measure-Learn) și realizarea efectivă a MVP-urilor pe care participanții le vor prezenta în fața board-ului de investitori la finalul proiectului.

Impact:

Proiectul ITprenor urmărește să aibă impact asupra participanților prin faptul că aceștia vor învăța concret cum se pun bazele unui startup. De asemenea, proiectul va avea impact și asupra mediul economic românesc prin dezvoltarea unor noi startup-uri în IT și formarea viitorilor antreprenori din acest domeniu. Impactul pe care ni-l dorim poate fi măsurat și prin numărul de afaceri prezentate în fața board-ului de investitori și anume: minimum 10 idei de afaceri în IT.

Link webpage:
Link facebook: https://www.facebook.com/itprenor/
Link twitter:
Link blog: