ÎnregistrareAutentificare

Proiecte

null

Practica înaintea teoriei

Iniţiatorul proiectului: Asociaţia Cresus- Centru de resurse şi susţinere pentru Şcoala Regina Maria.

Tema:

Educație

Argumente:

Şcoala Regina Maria face parte din elita şcolilor existente în judeţ şi are o reputaţie cunoscută ca formatoare de talente, în principal în domeniul matematicii. Este de 12 ani organizatoarea Concursului interjudeţean de matematică Regina Maria, proiect susţinut de Asociaţia Centru de resurse şi susţinere pentru Şcoala Regina Maria. La acest concurs participă de regulă aproximativ 700 de şcolari din 7 judeţe. Şcolarii care învaţă aici provin din toate mediile sociale, atât din municipiul Sibiu, cât şi din localităţi limitrofe Sibiului. Aşa cum se pot livra rezultate deosebite la matematica, Asociaţia împreună cu cadrele didactice îşi doresc creşterea performanţei la alte materii importante pentru dezvoltarea şcolarilor şi orientarea lor profesională pentru viitor, punând accent pe promovarea practicii înaintea teoriei la aceste materii (IT, Fizica, Chimie, Biologie, etc.) Prezentarea materiei prin intermediul unei table interactive cu soft în limba română, a exemplelor practice pe videoproiector ar facilita procesul de învăţare, făcându-l mai atrăgător pentru copii de la o vârstă fragedă, orientându-i mai bine în alegerea viitorului profesional în funcţie de domeniile ştiinţei de care se simt cel mai mult atraşi. Astfel, îşi vor alege mai uşor liceul teoretic la care vor merge, apoi studiile superioare în conformitate cu cariera care li se pare cea mai atrăgătoare.

Descriere proiect:

Prin acest proiect se urmăreşte informatizarea a patru laboratoare cu tot ce este necesar pentru a favoriza practică înaintea teoriei. Prezentarea materiei prin intermediul unei table interactive cu soft în limba română, a exemplelor practice pe videoproiector ar facilita procesul de învăţare, făcându-l mai atrăgător pentru copii de la o vârstă fragedă, orientându-i mai bine în alegerea viitorului profesional în funcţie de domeniile ştiinţei de care se simt cel mai mult atraşi. Astfel, îşi vor alege mai uşor liceul teoretic la care vor merge, apoi studiile superioare în conformitate cu cariera care li se pare cea mai atrăgătoare. Beneficiarii acestui proiect sunt şcolarii din ciclul gimnazial, în principal, reprezentând în fiecare an aproximativ 400 de copii. Teoria reprezentată prin exemple, documentare, experimente prezentate pe videoproiector, aplicaţii ale tablelor interactive, este mult mai uşor de asimilat, copiii pot să se orienteze mai uşor spre domeniile care îi atrag. Rezultatele aşteptate sunt creşterea atractivităţii materiilor, a rezultatelor obţinute de copii la concursuri şi olimpiade, orientarea lor timpurie spre domeniile în care doresc să activeze ca adulţi. Impactul acestui proiect va fi vizibil de-a lungul a mai multor generaţii de absolvenţi, mai orientaţi, mai buni cunoscători a acestor materii în următorul pas în educaţia lor, liceul.

Impact:

Rezultatele aşteptate sunt creşterea atractivităţii materiilor, a rezultatelor obţinute de copii la concursuri şi olimpiade, orientarea lor timpurie spre domeniile în care doresc să activeze ca adulţi. Impactul acestui proiect va fi vizibil de-a lungul a mai multor generaţii de absolvenţi, mai orientaţi, mai buni cunoscători a acestor materii în următorul pas în educaţia lor, liceul.

Link webpage: https://asociatiacresus.wordpress.com
Link facebook: https://www.facebook.com/Asociatia-Cresus-1524479687876838/?ref=aymt_homepage_panel
Link twitter: -
Link blog: -