ÎnregistrareAutentificare

Proiecte

null

Spre viitor cu viteză maximă

Iniţiatorul proiectului: Asociatia AP150 CNILC

Tema:

Educație

Argumente:

Noile tehnologii și conexiunile Wi-Fi pot avea un mare impact pozitiv asupra colegiului nostru, din următoarele motive: Necesitatea imperioasă a rețelei WI-FI în cadrul cursurilor online de Oracle, Cisco, Open Libre Office, care se tin in colegiu Se poate asigura foarte ușor accesul elevilor la informații și cursuri online (de la cursurile de diferite tipuri: webdesign, TIC, baze de date, limbi străine) Elevii trebuie să utilizeze noile tehnologii informatice pentru a fi pregătiți pentru piața muncii, adică pentru a avea abilitățile necesare în profesiile lor viitoare sau chiar în carieră Prin accesarea de noi tehnologii și rețelelor Wi-Fi se poate asigura dezvoltarea unui învățământ realizat prin formarea de competențe în scopul de a orienta elevii spre noi profesii, ramuri de învățământ și direcții de studiu Accesul la rețelele Wi-Fi dă posibilitatea elevilor să rezolve aplicațiile propuse la orele de curs și să elaboreze referatele sau proiectele prin transfer din rețea Mult mai importante sunt posibilitățile care se deschid prin dezvoltarea uriașelor biblioteci cu informații, în special pentru anumite obiecte de studiu și teme, utile atât pentru profesori cât și pentru elevi De asemenea , pe baza utilizării noilor tehnologii, se pot propune opționale noi și interesante legate de tematici din disciplina Informatică la care elevii vor participa activ, fiind captați de tematică și tehnologie.

Descriere proiect:

Ne propunem – cu ajutorul dumneavoastră – să modernizăm rețeaua Wi-Fi și dispozitivele din laboratoarele de informatică – să avem calculatoare performante și tablete (sau laptopuri) pe care elevii le pot utiliza în dezvoltarea de proiecte și în susținerea cursurilor la care sunt înscriși. Obiective specifice ale proiectului: 1. Implicarea în activităţile proiectului a unui număr cât mai mare de elevi ai liceului nostru 2. Crearea de cercuri tematice pentru elevi folosind tehnologia nouă 3. Efectuarea şi prezentarea de proiecte din domeniul tehnologiilor web 4. Instruirea unui număr cât mai mare de elevi, de către 2 instructori specializaţi, timp de un an şcolar, în cadrul unui curs opţional 5. Realizarea de concursuri pe diferite tematici: reţele, programare C# etc 6. Realizarea unei expoziţii formate din produsele realizate folosind noua tehnologie şi conexiunea Wi-Fi, de catre elevi de liceu din cadrul colegiului nostru, în finalul proiectului 7. Utilizarea în cadrul orelor de curs a conexiunii Wi-Fi pentru căutarea şi folosirea de informaţii pentru tematica propusă la oră Dacă tehnologia solicitată ar putea ajunge în colegiul nostru toate obiectivele ar putea fi atinse și procesul de instruire a elevilor ar fi unul mult mai calitativ la disciplina Informatică. Elevii care învață să dezvolte noi proiecte și soft educațional pot ajuta mult instituția noastră, în sensul de a avea mai multă activitate pe site-ul școlii, a ajuta la desfășurarea de activități școlare și extracurriculare folosind tehnologia de ultimă generație și proiectele realizate de ei pe baza acestei tehnologii. Beneficiarii proiectului sunt în primul rând elevii, deoarece vor învăț noțiuni noi de tehnologie IT și vor putea să dezvolte programe noi și utile pentru școală. În al doilea rând, vor beneficia și profesorii deoarece îi vor putea îndruma mult mai ușor pe elevi în realizarea de proiecte. Rezultatele se vor putea vedea sub forma rezultatelor de la concursuri, olimpiade și sub forma produselor elaborate de elevi: soft, site-uri, biblioteci+baze de date. Impactul proiectului va fi unul deosebit la nivel de instituție deoarece se poate oferi mult mai mult școlii de către noi și elevii noștri dacă folosim tehnologie nouă (oferim suport pentru baza de date a școlii, site-ul școlii etc)

Impact:

Impactul va fi unul foarte pozitiv pentru colegiul nostru, deoarece cu siguranță vor fi rezultate mai bune la concursuri și rezultate școlare superioare mai ales la disciplina Informatică. De asemenea, elevii înscriși la cursurile Cisco sau Oracle pot parcurge mult mai ușor cursul datorită rețelelor Wi-Fi de mare viteză Profesorii de informatică și elevii pot folosi tehnologia nouă pentru suport pentru baza de date a școlii, site-ul școlii și creare de soft educațional. Elevii care învață să dezvolte noi proiecte și soft educațional pot ajuta mult instituția noastră, în sensul de a avea mai multă activitate pe site-ul școlii, a ajuta la desfășurarea de activități școlare și extracurriculare folosind tehnologia de ultimă generație și proiectele realizate de ei pe baza acestei tehnologii.

Link webpage: https://sites.google.com/site/informaticacnilc/
Link facebook: https://web.facebook.com/s3wtertjuuglfhgcfdfh/info…
Link twitter:
Link blog: https://spreviitorcuvitezamaxima.wordpress.com/